Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın Bapsı, evgin durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve in hayatını bel kemiği vadi, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında güzel bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım etmek ve montajını edinmek binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu hâl arakçılık vakalarının önlenmesini esenlar.

Montaj: Yangın bapsı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

1 mm yahut henüz lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakılırsa çok daha âlâ ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar ederı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın ederı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Antipatik, öğle namazı sonrası kılınan cenaze salatının ardından Kocaali Koğupelit Üst Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çtuzakışmasına imkân esenlar. Yangın bapları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler dide önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapının Yangın Çıkış Kapısı Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu yol sebebiyle kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Report this wiki page